Als je de smaak te pakken hebt, en jezelf opgeeft voor een internationale wedstrijd kan je geselecteerd worden voor deelname. Indien je het team haalt, ga je samen met je 2 teamgenoten de Belgische kleuren verdedigen in het buitenland. De internationale wedstrijden (SRNC’s) duren 4 dagen (donderdag – zondag). Op donderdag is er de verwelkoming van de teams, zodat op vrijdag de wedstrijd echt kan beginnen.


Vrijdag: Dressuur ronde 1 (teamdressuur) & Dressuur ronde 2 (individuele proef)

Zaterdag: Jumping ronde 1 (stijlrijden) & Jumping ronde 2 (stijl & foutloos)

Zondag: Halve finale dressuur (individuele proef), Finale dressuur (individuele proef & kür op muziek beide met paardenwissel), Halve finale jumping (Barema A) & Finale jumping (Barema A met paardenwissel)
Zondag wordt afgesloten met de prijsuitreiking, waarna de wedstrijd is afgelopen.


Voor elke ronde zit je op een ander paard, waarbij je per paard een 5-tal minuten opwarmingstijd krijgt. Elk paard heeft 3 ruiters, elk uit een verschillend team. Er wordt gewerkt met een knock-out systeem waarbij enkel de ruiter die met het paard het beste presteert, doorgaat naar de volgende ronde.

Alle informatie omtrent reglementen, statuten, dressuurproeven… kan je vinden op www.aiecworld.com/information/guidelines.
Indien je daar niet vindt wat je zoekt, staat het bestuur altijd klaar om te antwoorden op al je vragen.

Wil je liever eerst eens vanaf de zijlijn toekijken hoe alles in zijn werk gaat? Geen probleem! Je kan namelijk steeds meegaan als supporter om het Belgische team een hart onder de riem te steken.

Wij kijken er alvast naar uit om jou te verwelkomen in onze delegatie!


???? SRNC-kalender 2020

SRNC Belgium ????????
10th – 12th April

SRNC Scandinavia  ???????? x ????????
24th – 26th July

SRNC WFs France  ????????
29th – 31st December