BVSR – ABEC is dé officiële vereniging voor Belgische studentenruiters. Studenten van 17 tot 28 jaar kunnen deelnemen aan diverse nationale en internationale hippische evenementen. Het enige wat u hoeft te doen is studeren aan een hogere instelling (of laatste jaar secundair) en het betalen van een jaarlijkse vergoeding van slechts €50. Eens u lid bent, kan u dit tot de leeftijd van 28 jaar blijven verlengen. Ook nadat je bent afgestudeerd kan je lid blijven van onze vereniging.

Leden mogen gratis deelnemen op verschillende evenementen georganiseerd door de BVSR/ABEC. Elk jaar is er bijvoorbeeld een Student Riders Nations Cup (SRNC) in België waar we concurreren tegen andere landen van over de hele wereld. Wereldwijd worden er een zestal SRNC’s per jaar georganiseerd waar we dan ook naar afzakken met het Belgische team. Bovendien is er een nationaal criterium gedurende het hele jaar met als kers op de taart het BK voor studentenruiters tijdens Jumping Mechelen… Om deel te nemen in Mechelen rijd je dus deze nationale wedstrijden mee als selectie. Aangezien paardrijden meer is dan springsport alleen, zijn er ook andere evenementen, zoals een eventing in Genk of een studentendag (dressuur en springen) in Zele!

De nationale kalender voor 2019 vind je hier!
Ook de internationale kalender van 2019 is reeds bekend.

Aangezien wij nog steeds studenten zijn, zijn er ook een heleboel andere activiteiten naast het paardrijden… Van een BBQ tot een afterparty, je zal je bij ons zeker niet vervelen!