België schittert op eigen World Finals en eindigt op het podium dankzij knappe resultaten van Kirsten Prevot, Nina Wils & Dorien Berkers

by | 5 Jan 2019 | Uncategorized

Van 28 december 2018 tot en met 1 januari 2019 zakten studentenruiters uit verschillende landen af naar Leuven. Tijdens deze periode vonden in de Ruiterschool de World Finals plaats, georganiseerd door het team van België! De Belgische studentenruiters presteerden afgelopen jaar zo sterk dat zij tijdens de World Finals mochten deelnemen aan de Gold League. Onder leiding van teamchef Femke D’Hoore werd België vertegenwoordigd door amazones Kirsten Prevot, Nina Wils en Dorien Berkers. Zo hoopten we zowel in de discipline dressuur als springen op sterke resultaten.

Individuele resultaten

Nina Wils presteerde in beide disciplines sterk. In dressuur eindigde zij op een mooie 4de plaats en in het springen finishte ze als 5de. Deze 2 resultaten bezorgde haar een 3de plaats in totaal. Kirsten Prevot wist de finale van dressuur te halen en mocht hier dan nog eens de gouden medaille in ontvangst nemen. Dorien Berkers eindigde bij het springen op de 9de plaats en in dressuur moest zij tevreden zijn met de 10de plaats.

Teamresultaten

Dankzij de sterke prestaties van alle amazones, behaalden zij bovendien als team ook nog verschillende prijzen. In het springen finishten ze net naast het podium op de 4de plaats maar in de discipline dressuur waren ze de beste en eindigden ze als 1ste. Samen resulteerde dit dan in een mooie 3de plaats. Proficiat team België!

Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan dit unieke evenement!