Maes Yoren is de nieuwe Belgisch kampioen voor 2021-2022 bij de studentenruiters

by | 6 Jan 2022 | Laatste Nieuws

Op dinsdag 28/12/2021 werd ten Azelhof tussen de leden van de BVSR-ABEC Belgian Studentriders een spannende strijd gestreden voor de titel van Belgisch kampioen. Op voorhand was er al geweten dat een paar van onze leden hun vizier op deze overwinning hadden staan, we wisten aldus dat we er in zaten voor een sterke competitie. Wij als organisatie waren ook heel blij dat ons BK mocht doorgaan ondanks het spijtige nieuws dat ons geliefde Jumping Mechelen niet kon plaatsvinden.

Met een barema A 1m20 parcours met aparte barrage in de piste, geplaatst door Eddie Geysemans, beet om 21:00 Emilie Moris de spits eraf als 1ste combinatie van de 31 om binnen te gaan. Na een moeilijke start bij onze studenten was Maes Yoren de eerste foutloze combinatie in de proef, maar we zochten nog altijd naar een tweede combinatie zodat we van een barrage verzekerd zouden zijn. Een aantal nummers later verzekerde Anouck Deneus ons hiervan. Ook zagen we enkele mooie foutloze rondes maar sommigen hadden spijtig genoeg een pechbalkje en mochten aldus niet naar de barrage. Toen Caro Van der Smissen als laatste de piste verliet, wisten we welke kandidaten instonden voor de strijd om de befaamde titel. De geselecteerden waren Delgouffe Nell, De Decker Silke, Caluwé Mario, Deneus Anouck en Maes Yoren die het in de barrage tegen elkaar gingen opnemen.

Maes Yoren mocht na de verbouwing de spits afbijten in de barrage, en dat deed hij meteen goed. Met een tijd van 35.19 seconden was de tijd al direct gezet en wist Yoren met O Vive M de lat meteen hoog te leggen. Het was duidelijk dat hij de titel niet zomaar ging afstaan. Nadat de 4 andere kandidaten hun barrage hadden gereden was de uitslag bekend. Yoren was de enige foutloze combinatie en werd dus met de titel van Belgisch Kampioen bij de studentenruiters 2021 gekroond. Vervolgens hadden we onze vice-kampioen Anouck Deneus die gevolgd werd door Mario Caluwé op de derde plaats. Ons Belgisch kampioen kreeg een mooie prijsuitreiking met een gesponsorde les van Marc van Dijck als hoofdprijs. Daarnaast kregen de top 8 ook allemaal natura prijzen met dank aan Greenfield.

Natuurlijk moesten wij ook nog de winnares van het criterium kronen, dit was onze gekende Caro van der Smissen. Ook zij werd rijkelijk beloond met natura prijzen met dank aan Greenfield. Wij willen graag de organisatie van Jumping Mechelen bedanken om ons te verwelkomen. Ook willen wij nogmaals het Azelhof, Marc van Dijck en Greenfield bedanken.

Terwijl wij nu onze kalender verder klaarmaken voor de evenementen van 2022 wensen we jullie vanuit het bestuur allemaal fijne feesten. We hopen jullie snel terug te zien op onze nieuwe evenementen volgend jaar, tot dan!