Onze studentendag te Stal de Vlierbeek was een groot succes

by | 7 Oct 2021 | Laatste Nieuws

Vorig weekend stond er de studentendag bij Stal De Vlierbeek op het programma. Naast een criteriumproef, werd er ook een dressuurproef gereden en werden er enkele lagere reeksen georganiseerd. Als afsluiter stond er een 6 baren proef opgesteld. De weergoden waren ons goedgezind want ondanks de vele regen die voorspeld werd, bleef het doorheen de dag grotendeels droog.
In de dressuur ging de overwinning naar Laura Vyverman. Plaats 2, 3 en 4 was weggelegd voor Bo Baelus. Louise Van Der Wee sloot de top 5 af.

Ondertussen werd het parcours opgebouwd voor 50-60cm. In deze laagste springproef ging de overwinning naar Roos De Wit. Zij stuurde haar Rayo naar de snelste tijd. Plaats 2 ging naar onze Web & IT’er Lukas Ceunen. Evelien van Monfort werd derde.

Dan werd alles aangepast naar een hoogte van 80cm. We zagen vele nulrondjes maar het was Merel Verstuyft die in deze proef naar de eerste plaats snelde. Plaats 2 en 3 waren weggelegd voor Sylvie Van Eeckhoutte. Diezelfde Sylvie van Horse-balance Horsefeed was ook onze sponsor die dag en zorgde ervoor dat we elke proef 4x 25kg voeder konden weggeven aan de winnaar. Nogmaals een dikke merci!
Vervolgens stond er de 95cm op het programma. Magali Otto reed hierin de snelste barrage zonder enige springfout. Plaats 2 was voor vice-voorzitter en social-media specialist Jill Berghman en Anneleen Deconinck vervolledigde de top 3.

Het parcours werd verhoogd tot 1m05. Mirte Roelants startte als tweede combinatie en bleef de hele proef aan de leiding staan. Lieselotte Mattheeuws werd tweede. Plaats 3 was weggelegd voor Koen Buyl.

Het parcours werd opnieuw aangepast voor de manche van het Greenfield criterium. De hindernissen stonden op een hoogte van 1m15. Er werden heel wat fouten gemaakt maar onze voorzitter Mario Caluwé wist alle balken te laten liggen en snelde naar de overwinning in de aparte barrage. Hierdoor won hij een les van Gudrun Patteet. Caro Van der Smissen was net iets sneller maar tikte spijtig genoeg een balk uit de lepels. Plaats 2 ging naar Lieselotte Mattheeuws. Jelle Caluwé was slechts 3 honderdsten trager en strandde zo op plaats 3.

Nu stond er nog de 6 baren proef op het programma. Vijf ruiters kwamen aan de start. De eerste ronde werd verreden over een hoogte van 1m10. Iedereen ging meteen door naar de volgende ronde. Er werd meteen met 15cm verhoogd en uiteindelijk werd er tot een hoogte van 1m50 gesprongen. De enige combinatie die alle balken kon laten liggen, was Magali Otto samen met haar Kasper van’t Heideveld. Anouck Deneus verzekerde zichzelf van een plekje op het tweede schavot en Yarno Geeroms sloot de top 3 af.

Wij willen de eigenaars van stal de Vlierbeek bedanken dat we daar aanwezig mochten zijn! We hopen jullie terug te zien op onze volgende wedstrijd in het Azelhof.