BK Jumping Mechelen: Yoren Maes grijpt zege BK & is eindwinnaar van het criterium

by | 12 Jan 2020 | Uncategorized

In de paardensport is het elk jaar uitkijken naar de maand december. Tijdens de periode van 26 tot 30 december staat alles in het teken van Jumping Mechelen. En ook onze Belgische studentenruiters krijgen jaarlijks de kans om hier te schitteren en zich te bewijzen. Op 27 december kwamen een 35-tal studentenruiters aan de start in een 1m20-proef met aparte barrage. 9 deelnemers wisten de basisomloop foutloos af te werken. Daarvan wisten ook 4 combinaties in de barrageronde foutloos te blijven.

 

De overwinning was hier weggelegd voor Yoren Maes onder het motto ‘de laatste zullen de eerste zijn’. Met zijn trouwe viervoeter M’Orange M eindigde hij zijn barrage in 35.78 seconden, maar liefst 3 seconden sneller dan zijn opvolger. Op de tweede plaats vinden we een nieuw lid van de BVSR terug. Ephsieny van Roy en Foia finishten hun barragerit in 38.70 seconden. Margo Olbrecht mocht met Britney de top 3 vervolledigen (39.09 seconden).

Volgende deelnemers klasseerden zich ook en kregen een leuke naturaprijs:
4. Manon Dufromont – Dartagnan De L’Herse (foutloos in 45.17 sec)
5. Jeanne Leclercq – Championne De Hubertise (4 strafpunten – 34.81 sec)
6. Charlotte van Ingelgem – Gytta Van Hof Ter Naillen
7. Caro van der Smissen – Chardonnay Vd Brouwershoeve
8. Olaf van Beers – Etanette C
9. Heleen Bourdeaud’Hui – Finka Z

Wij willen ook onze trouwe sponsor Antarès bedanken! Dankzij Antarès mocht Yoren Maes ook als meest regelmatige ruiter van ons criterium een mooie prijs in ontvangst nemen. Proficiat!

Op naar 2020! Het bestuur van de BVSR is volop bezig met het uitwerken van de nationale kalender. Wordt vervolgd…