Resultaten studentendag Loenhout

by | 7 Oct 2020 | Uncategorized

Normaal gezien ging onze studentendag in Loenhout vroeger in het jaar door maar door Corona werd deze uitgesteld naar september. Ondanks deze moeilijke periode, werd de studentendag in De Katershoeve toch een succes met een groot deelnemersveld.

Criteriumproef

Een 20-tal deelnemers probeerden tijdens deze manche van het Greenfield criterium punten binnen te halen voor het BK tijdens Jumping Mechelen. Slechts 6 combinaties bleven foutloos in de basisomloop én in de barrage. De top 3 werd volledig ingevuld door amazones. De eerste plaats ging bij deze manche naar Joke Horemans. Met Ines van de Donkhoeve reden zij de snelste barrage foutloos in 31.58 seconden. Margo Olbrecht en Britney grepen net naast de gouden medaille. Ze bleven ook foutloos maar finishten iets later in 32.09 seconden. Hanne Van Linden en Excellance eindigden op een mooie 3de plaats. Brian Martens, Anouck Deneus (Costa Rica en Enjoy) vervolledigden respectievelijk de top 6.

90 – 100 cm

Tijdens deze springproef kwamen opnieuw een 20-tal deelnemers aan de start. En jawel, de amazones staan hun mannetje terug en tonen even hoe het moet. Het goud ging naar amazone Noor Paridaans en Kartano van het Eelshof. Bregje Martens was in goede vorm en finishte zowel op de 2de als 3de plaats. Magali Otto en Hostara van het Laageind wisten de snelste tijd neer te zetten maar 4 strafpunten hield hen van de overwinning.

70 – 80 cm

Ook in deze proef wisten 3 combinaties dubbel foutloos te blijven. Alizé Van Capellen reed met Priscilla Van ‘t Goovahof naar de eerste plaats. Het zilver ging naar Céline Leemans en Sinny en het brons was weggelegd voor Carole Sels samen met Hyrano De Forme.

Dressuur

Tijdens een studentendag hechten we ook belang aan de discipline dressuur. Julie Jacobs en Olan Twinkle Star wisten hier de overwinning binnen te halen met maar liefst 71%.