SRNC Ierland: België is de overduidelijke winnaar en trekt als leider naar de World Finals

by | 14 Oct 2019 | Uncategorized

Het voorbije weekend is een delegatie van onze studentenruiters afgezakt naar Ierland om deel te nemen aan de Student Riders Nations Cup. Deze delegatie bestond uit onze voorzitter Jolien Staes, vice-voorzitter Dries Vercauteren en Director of Parties Mario Caluwé. Femke De Neef nam de taak als teamchef op zich en deed deze uitstekend! Een team met torenhoge ambities dus om ons land te plaatsen voor de Gold League op de World Finals in Zwitserland, maar ook om vol voor de survivorscup te gaan.
Dat tweede doel is alvast niet gelukt aangezien de Zweden met veel overtuiging voor de sfeer heeft gezorgd. De selectie voor de Gold League is echter wel behaald dankzij sterke resultaten van het hele team.
Zo werd tijdens de eerste ronde (groepsdressuur) een mooie proef gereden waardoor het hele team zich plaatste voor de tweede ronde dressuur. In deze tweede ronde werden enkele favorieten voor de eindwinst geloot waardoor de moed hen al in de schoenen zakte. Met een gelukje haalde Mario toch nog de derde ronde! Tijdens deze halve finale heeft zijn lach hem niet kunnen helpen om de finale te bereiken. Hij strandde op de 6e plaats.
Zaterdag werkten alle landen de eerste ronde van het springen af. Dries en Jolien strandden tegen een respectievelijk sterk Nederland en Zweden. Mario overleefde en mocht door naar de tweede ronde. In deze tweede ronde behaalde hij 4 strafpunten waardoor de halve finale hem ontglipte.
Al deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat het team in zowel dressuur als de gecombineerde ranking de gouden medaille behaald heeft. Mario wist bovendien de individuele gecombineerde ranking te winnen.
Hierbij is alweer een geweldig AIEC weekend ten einde en kunnen we ons team en transport voor de World Finals in Zwitserland beginnen regelen. België vertrekt hier als leider naartoe! Bij deze dus een dikke merci aan alle ruiters en amazones die hun beste beentje voorgezet hebben!
Wil jij ook eens ervaren hoe een internationale wedstrijd te werk gaat? Aarzel dan niet om je op te geven als supporter voor de World Finals in Zwitserland. Als je dit alles eens wil meemaken als sporter, schrijf je je best in voor onze eigen SRNC tijdens het paasweekend in Leuven.