Studentendag Zele: Margo Olbrecht wint opnieuw criteriumproef & Stef Robberecht wint wildcard voor Mechelen!

by | 7 Oct 2019 | Uncategorized

Voor de tweede en laatste studentendag trokken onze leden/niet-leden van de Belgische studentenruiters richting Zele. Regen hield verschillende ruiters en amazones niet tegen! Eerst en vooral dus dank je wel aan iedereen die de regen getrotseerd heeft! We organiseerden een dressuurproef en springproeven op verschillende hoogte.

70-80 cm

In de eerste springproef van de dag wist er slechts één iemand foutloos te blijven. Rani Willems en Kreta Van De Bosbeek reden een mooi foutloos parcours en haalden zo de gouden medaille mee naar huis!

90-100 cm

In deze reeks ging de overwinning naar Sofie Roels en Ukkie. Ze bleven foutloos en finishten als snelste duo. Het zilver ging naar Marijke Bax en Joberlinde van de Kapel & Mario Caluwé en Patje eindigden op een mooie 3de plaats.

Rani Willems – Winnares 70-80 cm

Sofie Roels – Winnares 90-100 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

115 cm manche criterium

In de voorlaatste manche van het Antarès criterium konden 9 kandidaten zich plaatsen voor de spannende barrage. Uiteindelijk bleven maar liefst 7 deelnemers foutloos in deze aparte 2de fase. Margo Olbrecht en haar trouwe Britney zijn in topconditie en dat bewezen ze nog maar eens opnieuw. Dit duo finishte foutloos na de snelste barragerit tussen het hele deelnemersveld. Caro Van Der Smissen en Idaho grepen net naast de winst maar mochten tevreden huiswaarts keren met de zilveren medaille. Morgane Arickx en Son Altesse Royal vervolledigden het podium en halen zo net zoals Caro belangrijke punten binnen voor het BK dat stilletjes aan dichtbij komt…

4de plaats: Mario Caluwé
5de plaats: Elien Raemdonck
6de plaats: Dorien Berkers
7de plaats: Stef Robberecht

 

Margo Olbrecht

Caro Van Der Smissen

Morgane Arickx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120 cm

In de hoogste en laatste springproef streden onze leden naar een wildcard voor het BK van de Belgische studentenruiters tijdens Jumping Mechelen. Slechts 2 combinaties hielden na hun parcours het hout in de lepels. Stef Robberecht en Lourdes kwamen bijna als laatste aan de start en wisten uiteindelijk het begeerde ticket voor Mechelen binnen te halen. Margo Olbrecht en Britney sprongen opnieuw een mooi foutloos rondje wat goed was voor een 2de plaats.

Dressuur

In dressuur mocht Marijke Bax de gouden medaille mee naar huis nemen.

Wij willen graag LRV Zele bedanken voor de accommodatie! Bij deze nodigen wij jullie ook graag uit voor de laatste manche van het Antarès criterium in Sentower Park.