Studentriders@Bornival, wat een eerste editie!

by | 20 Jul 2021 | Laatste Nieuws

Dit weekend was makkelijk in 1 woord samen te vatten: ONGELOFELIJK! Dit uitte zich op alle mogelijke vlakken. Het weer bespeelde ons humeur door zijn intense regenbuien, zwoele avonden en intens zomerzonnetje. Er was prachtige sport te zien. De aanwezigheid van een uitmuntende organisatie, want ondanks alles deden zij er alles aan om het in goede banen te leiden!

Dag 1 viel letterlijk alles in het water. Door de hevige regenval werd de wedstrijd opgeschort naar vrijdag. Echter, dit weerhield Caro Van der Smissen met Milenca van de Bierbeek niet om alsnog de eerste prijs weg te kapen. Jeanne Leclercq met Championne de Hurtebise en Clémence Meurand met Chopper di Shabondy vervolledigden de top 3.

Het late avonduur tijdens de tweede manche op zaterdag speelde duidelijk geen parten voor Anke Meersman. Zij reed haar Jinte vlotjes naar een eerste plaats. Merel Verstuyft ging met Lucky Star-k van ’t Kattenheye aan de haal met de tweede prijs. Onze voorzitter, Mario Caluwé, sloot het podium af met Valentina DH Z.

Het vroege ochtenduur op zondag speelde duidelijk in het voordeel van Jeanne Leclercq. Championne de Hurtebise loodste haar in een sneltempo door het parcours. What’s in a name!? Het mindere resultaat van de dag voordien werkte voor Caro Van der Smissen en Milenca van de Bierbeek ontnuchterend. Deze combinatie eindigde uiteindelijk op een tweede plaats. Amandine Rolin en Helena kaapten de derde plaats weg.

De volledige uitslag staat integraal op Equipe: https://online.equipe.com/nl/competitions/42061

Deelnemen aan dit evenement was enkel mogelijk door de gastvrijheid van Haras de Bornival en Thierry Goffinet. Zij zorgden voor een fijne organisatie, super accommodatie en heerlijke sfeer. Onze laureaten konden hun prijzen deze keer uit handen van Greenfield zelf ontvangen.

Hopelijk op naar de volgende editie ?