Succesvolle zonnige studentendag in Loenhout

by | 4 Apr 2019 | Laatste Nieuws

Zaterdag 30 maart waren de studentenruiters te gast bij De Katershoeve in Loenhout voor onze studentendag. Zowel leden als niet-leden konden deelnemen aan verschillende proeven. We gingen zowel in de discipline dressuur als jumping (3 hoogtes) op zoek naar de beste combinatie.

 

Manche Antarès criterium 1m10-1m15

Nick Van Hoydonck

Het goud tijdens de 3de manche van het Antarès criterium was ditmaal weggelegd voor organisator Nick Van Hoydonk zelf. Met Donder reed hij naar de overwinning dankzij een snelle barragerit van 34,85 seconden. Yoren Maes mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Met Dolce Vita, waarmee hij vorig jaar nog de voorlaatste manche won, eindigde hij zijn barrage in 37,38 sec. Ian Boons mocht met Espoir, na zijn 4de plaats in Gent, deze keer het podium vervolledigen (37,52 sec.) en mocht bovendien de prijs van Antarès in ontvangst nemen. Volgende combinaties reden zich ook nog in de kijker:

4. Joke Horemans – Ines van de Donkhoeve
5. Ellen Vos – Migali
6. Nick Van Hoydonck – Sibel
7. Véronique Vanhees – Gloria Emelwerth
8. Thian Van Hoydonck – Bluebery

 

Masters

11 combinaties streden in de Masters voor de overwinning. Slechts 2 combinaties haalden de vijfde en laatste barrageronde. Beide deelnemers wisten foutloos te blijven. De snelste was Ellen Vos. Zij en Deauville finishten supersnel in 43,92 seconden. Het zilver ging hier naar Jelle Caluwé en Inka (47,23 sec.). Zowel Thian Van Hoydonck (Bluebery) als Bregje Martens (Indiana Jones) kregen 4 strafpunten in de voorlaatste ronde en eindigden op een gedeelde 3de plaats.

Top 3 70-80 cm

70-80 cm

In de 70-80 cm ging de overwinning opnieuw naar een ‘Van Hoydonck’. Ditmaal was het Thian Van Hoydonck die de proef pakte met Kassandra van de Katershoeve in een snelle 2de fase. Wannes Dillen en Oviena grepen net naast de overwinning en moesten tevreden zijn met de 2de plaats. Het brons was weggelegd voor ponyruiter Indy De Coster met de dappere Robbedoes.

 

90-100 cm

Jill Berghman

Over een hoogte van 90-100 cm behaalde bestuurslid Jill Berghman met haar paard Elanville van de Smishoeve de 1ste plaats. Het zilver ging naar Nienke Hofkens en Just a moment of Joy. Gitte Wuijts (Palera) eindigden op een mooie 3de plaats en Frauke De Wolf (Quickstar) en Wannes Dillen (Oviena) vervolledigden de top vijf.

 

Dressuur niveau 1.3

In de discipline dressuur was Lynn Raes de sterkste deelneemster met Rohan. Ook Elena Verschaeren en Corinto reden een mooie proef en eindigden nipt op de 2de plaats.

 

 

 

Bedankt aan De Katershoeve voor de mooie locatie! Proficiat aan al onze deelnemers en bedankt voor de leuke sfeer! Benieuwd naar onze volgende wedstrijden? Bekijk dan zeker eens de kalender en schrijf de data zeker in je agenda! Next up? Onze studentenproef tijdens de Groentenjumping!