Team België ijzersterk tijdens SRNC Nederland

by | 24 Apr 2019 | Laatste Nieuws

Van 18 tot 21 april waren de Belgische studentenruiters welkom in Nederland voor de eerste buitenlandse wedstrijd (SRNC) van 2019. België was sterk vertegenwoordigd met een twintigtal personen, waaronder 3 die streden voor de overwinning tijdens de competitie. Normaal gezien bestond team België ditmaal uit Celien Meert en newbies Ian Boons en Femke De Neef. Maar tijdens de 1ste avond heeft Ian zijn voet omgeslagen waardoor Nina Wils, die al aanwezig was op het evenement, Ian heeft vervangen. Én met succes!

Nina Wils

Nina Wils was de best presterende amazone uit het Belgische team. In showjumping haalde zij het tot de halve finale en eindigde zij uiteindelijk op een mooie 3de plaats. In dressuur mocht ze naar de 2de ronde en finishte Nina uiteindelijk op de 7de plaats. Deze 2 uitstekende resultaten samen brachten haar combined naar een zilveren medaille! Proficiat Nina!

Ook Celien Meert deed haar uiterste best. Zij stootte bij showjumping en dressuur door naar de 2de ronde. In ronde 2 van showjumping had zij de beste stijl van de 3 amazones op hetzelfde paard, maar jammer genoeg viel er 1 balk uit de lepels waardoor ze uiteindelijk tevreden moest zijn met een 7de plaats. In dressuur eindigde Celien op de 10de plaats. Dit resulteerde in een 6de plaats bij de combined ranking.

3de amazone uit team België was Femke De Neef. Ook zij streed voor de Belgische driekleur maar mocht jammer genoeg voor beide disciplines niet door naar de 2de ronde. Bij de discipline showjumping toonde zij haar rijkunsten door met een pony, die bij de 1ste ruiter was uitgesloten, het volledige parcours uit te rijden. Jammer genoeg vond de jury dat de laatste ruiter een iets betere stijl had en dus door mocht naar ronde 2. Uiteindelijk eindigde ze op de 17de plaats van de 32 deelnemers. Voor ons was zij alleszins de beste!

Team ranking

De resultaten van onze 3 amazones zorgden voor hele mooie eindresultaten als team. In de discipline dressuur finishten ze als 5de maar in showjumping mochten ze het goud mee naar huis meenemen. Combined resulteerde dit in een zilveren medaille! Het team werd bij dressuur gecoacht door de bekende Kirsten Prevot terwijl ze bij het springen konden rekenen op veel steun van Jolien Staes, Dorien Berkers en Dries Vercauteren.

Conclusie? Team België was een sterk team, zowel bij dressuur als springen. De eerste punten voor de Gold League tijdens de World Finals in december zijn binnen! Bovendien werd de prijs van survivors ook nog eens binnengehaald door België! Wat hadden we topamazones, topcoaches, topsupporters, topfeestbeesten,… Wij wensen Ian Boons een spoedig herstel toe, zodat hij op één van onze volgende SRNC’s er zeker terug staat en zijn kans kan wagen!

Nina Wils, Celien Meert & Femke De Neef wonnen samen showjumping