Véronique Vanhees wint rechtstreekse selectieproef in het Azelhof voor BK in Mechelen!

by | 29 Nov 2018 | Uncategorized

Zaterdag 24 november streden onze studentenruiters in het Azelhof in Lier voor een wildcard om te mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap der Studentenruiters tijdens Jumping Mechelen. De eerste 8 geklasseerde leden (indien nog niet geselecteerd via het criterium) ontvingen een wildcard voor het BK. De proef was een jachtparcours rechtstreeks op tijd. Bij het nemen van een balk, werd aan de tijd 4 seconden toegevoegd.

De overwinning ging hier naar amazone Véronique Vanhees. Met Gloria Emelwerth reed zij een snelle foutloze rit in 56,57 seconden. 9 honderste van een seconde later kruisten Larissa Carnoy en Diezara de finish. Het podium werd vervolledigd met Morgane Dierendonck. Zij en Laencer II vd Viking eindigden hun parcours foutloos in 59.85 seconden. Ian Boons en Espoir finishten als snelsten maar onderweg vielen er 2 balken uit de lepels waardoor hij tevreden moest zijn met de 4de plaats. Ian mocht wel de prijs van ‘Best verklede deelnemer’ ontvangen.

 

De verdere top 8:
5. Ulriche Jochems – C’est Elle Z
6. Lauren Jaubin – Angel Z
7. Bo Vanspringel – Calanté vd Langvoort
8. Heleen Bourdeaud’hui – Finka

Bo Vanspringel selecteerde zich al via het criterium dus schoof 1 wildcard verder naar de volgende geklasseerde. Nette Clerckx eindigde op de 9de plaats maar ook zij is reeds geselecteerd voor het BK. Zo mocht Morgane Arickx (Son Altesse Royal) de laatste wildcard voor Mechelen in ontvangst nemen.

Foto’s van de studentenproef vinden jullie terug op onze Facebookpagina. Proficiat aan iedereen en tot in Mechelen! Wij willen ook nog de organisatie van het Azelhof bedanken voor de mooie accommodatie en het vlotte verloop van de wedstrijd!