Yoren Maes wint voorlaatste manche Antarès criterium op onze studentendag

by | 14 Oct 2018 | Uncategorized

Zaterdag 13 oktober waren we te gast bij RC De Coolsdreef in Rijkevorsel voor onze studentendag. Studentenruiters konden deelnemen aan verschillende proeven. We gingen zowel in de discipline dressuur als de springsport (meerdere hoogtes) op zoek naar de beste combinatie.

Yoren Maes

Manche Antarès criterium 

In Rijkevorsel vond de voorlaatste manche van ons gekende Antarès criterium plaats. Het goud was ditmaal weggelegd voor Yoren Maes en stijgt zo mooi in het criterium. Met Dolce Vita reed hij naar de overwinning dankzij een snelle barragerit van 32,10 sec. Amazone Margo Olbrecht mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Met haar trouwe viervoeter Britney eindigde zij de barrage in 32,46 seconden. Annelies Troubleyn mocht met Fleur, net zoals de vorige manche in Massenhoven, het podium vervolledigen (34,06 sec.). Volgende combinaties behaalden met hun foutloze barrage een volgprijs:

4. Jill Berghman – Elanville van de Smishoeve
5. Femke De Neef – Newstar d’Intro Z
6. Bo Vanspringel – Nina vd Sint-Bavohoeve
7. Bo Vanspringel – Norlando

Margo Olbrecht

Annelies Troubleyn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stef Robberecht

Masters

17 combinaties streden in de Masters voor de overwinning. Diegene die won én ook lid is van onze vereniging, ontving een rechtstreeks ticket voor de finale in Jumping Mechelen. 3 combinaties haalden de vijfde en laatste barrageronde. Alle 3 de deelnemers wisten foutloos te blijven. De snelsteStef Robberecht! Met Duro van hof ter naillen finishte hij supersnel in 30,04 seconden. Het zilver ging hier naar Ellen Vos en Deauville (32,40 sec.) en het brons was weggelegd voor Jelle Caluwé en Inka (33,34 sec.).

70 cm en 90 cm

In de 70 cm was iedereen een winnaar. Foutloze omlopen waren er voor Kayla Peelmans met Opaline ter Knuise, Hanne Anthonissen met Kariosa en Machteld Bes met Finis. Over een hoogte van 90 cm behaalde Isabelle vande Water in een proef met barrage nipt de 1ste plaats. Zij finishte met Kwanto in een tijd van 30:26. Het zilver ging naar Renske Rombouts en Quastaar vd Blokvenhoeve (30,32 seconden). Yoren Maes en Lipstick eindigden op de 3de plaats (31:26).

Dressuur L2

Hier ging de overwinning naar onze jongste kandidate, amazone Kayla Peelmans. Zij reed met Opaline ter Knuise de mooiste proef en verdiende zo de gouden medaille.

 

Bedankt aan RC De Coolsdreef voor de mooie locatie! Proficiat aan al onze deelnemers en bedankt voor de leuke sfeer!

Bij deze nodigen wij jullie graag uit voor onze volgende bijeenkomst, de LAATSTE manche van het Antarès criterium.